Behind

the scenes

my story

Ruben Aalders
oprichter tinq design

De reis naar creativiteit

Het jaar is 2002, en Ruben, een tienjarig vastberaden en creatief kind, staat op het punt een reis te beginnen die zijn leven zal veranderen. Terugkijkend naar de vroege jaren 2000, een tijdperk gekenmerkt door opwindende technologische ontwikkelingen en culturele verschuivingen, was het een tijdperk waarin de digitale wereld zich snel ontvouwde. Voor een nieuwsgierige en creatieve geest als Ruben, bood dit jaar een ongekende kans om zich te verdiepen in de ontluikende wereld van digitale kunst en design. Met de dageraad van het nieuwe millennium als achtergrond, begint Rubens avontuur in een wereld vol mogelijkheden.

“Op een dag, terwijl ik door een forum bladerde, vol bewondering voor de schitterende gifjes en ontwerpen, ontmoette ik een mysterieuze designer. Deze persoon, wiens naam ik nooit heb gekend, zag iets in mij – een jonge, vastberaden ziel, hongerig naar kennis. Hij introduceerden mij in de wereld van Photoshop, leerden mij de basisbeginselen, en toonden mij hoe ik mijn eigen creativiteit kon kanaliseren in designs. Dit was het begin van mijn transformatie.

Deze mentor verdween uit mijn leven, maar liet een onuitwisbare indruk achter. Zijn lessen waren de fundering van mijn artistieke pad. Ik stortte mij volledig op het forum, waar ik eerst niets was, een beginner onder de reuzen. Maar mijn toewijding en nieuwsgierigheid wierpen hun vruchten af.”

Het pad naar zelfontwikkeling

“Dag in, dag uit, na school, zat ik aan mijn computer. Ik investeerde 30 tot 40 uur per week om mijn vaardigheden te perfectioneren. Ik ging van eenvoudige ontwerpen naar complexe digitale kunstwerken. Ik experimenteerde, faalde en leerde. Ik absorbeerde elk stukje informatie dat ik kon vinden, want in die tijd waren online bronnen schaars. YouTube was er nog niet; ik moest mijn kennis uit teksten en afbeeldingen halen.

Mijn harde werk en vastberadenheid werden beloond. Ik werd uitgenodigd voor een exclusief forum, een plaats waar de crème de la crème van digitale ontwerpers samenkwam. Hier stond ik tegenover de beste van de beste. De concurrentie was hevig, maar het dreef me alleen maar om beter te worden. Ik nam deel aan ontwerpwedstrijden, de ene na de andere. Mijn eerste grote overwinning was de ‘Signature of the Month’ – een overwinning op mijn 14e die mijn hart deed zwellen van trots en mijn motivatie om te blijven groeien alleen maar versterkte. In deze competitieve omgeving leerde ik de ware betekenis van samenwerking.”

Mijn tweede overwinning

“Op het exclusieve forum, waar mijn harde werk en vastberadenheid mij een uitnodiging hadden bezorgd, ontplooide ik mijn talent verder tussen de top van digitale ontwerpers. Deelname aan designwedstrijden in deze competitieve omgeving was een cruciale ervaring. Mijn overwinning op 15 jarige leeftijd in de ‘Signature of the Year’ wedstrijd, die zowel mijn vaardigheden bevestigde als mijn talent erkende, fungeerde als een krachtige katalysator voor verdere groei. Hier leerde ik de subtiele kunst van balanceren tussen detail en esthetiek, een essentiële vaardigheid in design, en de ware betekenis van samenwerking en creativiteit.

Mijn deelname aan ontwerpwedstrijden op een exclusief forum was een keerpunt. Hier stond ik tegenover de beste ontwerpers, en mijn overwinning in de ‘Signature of the Year’ was een mijlpaal die mijn creatieve vuur verder aanwakkerde. In deze competitieve omgeving leerde ik de betekenis van samenwerking, waarbij we elkaars werk aanvulden en tot nieuwe hoogtes brachten.”

Inspire to make a difference

“In mijn reis in de wereld van design werkte ik samen met andere ontwerpers aan ‘collaborations’, waar we elkaars werk aanvulden en tot nieuwe hoogtes brachten. Deze projecten waren fusies van visies, stijlen en creativiteit. Mijn overwinning in de ‘Signature of the Year’ bevestigde mijn talent en inspanningen, maar ik bleef mijzelf uitdagen door mijn kennis uit te breiden naar andere Adobe-software.

Als mentor voor meer dan 30 forumleden deelde ik mijn kennis en passie en heb talloze tutorials geschreven inclusief beeldmateriaal die ik allemaal zelf maakte, maar na twee jaar als mentor gaf ik het stokje door aan een selectief groepje designer-forumleden waar ik veel vertrouwen in had en begon zelf aan een nieuw hoofdstuk met vrijwilligerswerk.”

Dit verhaal is een getuigenis van passie, doorzettingsvermogen en de kracht van mentorship, en toont hoe nieuwsgierigheid kan leiden tot het worden van een inspiratiebron voor anderen.

“Mijn verhaal is een verhaal van doorzettingsvermogen, creatieve ontdekking en de impact van mentorship. “Inspire to Make a Difference” is mijn motto en missie, een weerspiegeling van mijn streven om anderen te helpen hun eigen creatieve pad te ontdekken en te bewandelen, of het nu gaat om startende ondernemers, creatieve kinderen of gewoon de buurman. Dit verhaal is een kroniek van mijn leven, een testament van de kracht van gemeenschap, mentorship en de onuitputtelijke zoektocht naar creatieve perfectie.”

Ruben Aalders  • oprichter tinq design

~ bedankt Robert